Om Klubben

Mariehamn Lawn-tennis Klubb, MLK, grundades den 19 maj 1928 av 23 personer vid ett möte på Socitetshuset i Mariehamn. Till klubbens första ordförande valdes Berndt Gunnar Limnell. Klubben inregistrerades i föreningsregistret den 7 september 1929, vilket gör MLK till Ålands tredje äldsta idrottsförening. Medlemsantalet uppgick då till 24 personer.

I 1980 var ett stort år för MLK. Tälthallen skadades två år tidigare i en storm plus att efterfrågan på att spela tennis inomhus ökade allt mer. Därför bildades andelslaget Ålands tennis och badmintonhall där MLK tecknade andelar. Projektet för bolaget var att bygga en ny tennishall, kallad Bollhalla. Redan 1981 kunde hallen med tre tennisbanor, flera badmintonbanor samt cafeteria och fräscha våtutrymmen invigas. En del av invigningen blev kvalturneringen till Kings Cup som Finlands Tennisförbund arrangerade. Bland deltagarna kan svenske storspelaren Stefan Edberg nämnas. Efter att Bollhalla stod klar kulminerade intresset för tennis på Åland. Korptennisen som arrangerades för motionärer blev en stor succè. 

 

Klubben har vuxit genom åren och har nu tre heltidsanstälda och cirka 500 medlemmar. Med inomhus och utomhusanläggningar har våra medlemmar tillgång till plexipave och grusbanor. I juni 2019 byggdes den första och enda Padel Bana på Åland utanför Bollhalla. Det är ett nytt tillfälle för dem som vill satsa på racquet sport.

 

Vi erbjuder utbildning och aktiviteter för barn, tonåringar och vuxna. Om du är ny på racquet sport är du välkommen att delta i en av våra nybörjarkurser. De med mer erfarenhet kan också hitta kurser och andra spelare för matcher. Om du vill lära dig mer om våra träningar kan du läsa mer på menyn eller kontakta oss.

Välkomna att bli medlemmar i MLK.