top of page

Om Klubben

Mariehamn Lawn-tennis Klubb, MLK, grundades den 19 maj 1928 av 23 personer vid ett möte på Socitetshuset i Mariehamn. Till klubbens första ordförande valdes Berndt Gunnar Limnell. Klubben inregistrerades i föreningsregistret den 7 september 1929, vilket gör MLK till Ålands tredje äldsta idrottsförening. Medlemsantalet uppgick då till 24 personer.

1980 var ett stort år för MLK.

 

Tälthallen skadades två år tidigare i en storm plus att efterfrågan på att spela tennis inomhus ökade allt mer. Därför bildades andelslaget Ålands tennis och badmintonhall där MLK tecknade andelar. Projektet för bolaget var att bygga en ny tennishall, kallad Bollhalla. Redan 1981 kunde hallen med tre tennisbanor, flera badmintonbanor samt cafeteria och fräscha våtutrymmen invigas. En del av invigningen blev kvalturneringen till Kings Cup som Finlands Tennisförbund arrangerade. Bland deltagarna kan svenske storspelaren Stefan Edberg nämnas. Efter att Bollhalla stod klar kulminerade intresset för tennis på Åland. Korptennisen som arrangerades för motionärer blev en stor succè. 

Klubben har vuxit genom åren och har nu 4 heltidsanställda och cirka 650 medlemmar. Klubben bedriver verksamhet året runt. På vintern inomhus på i Bollhalla på 3 plexipave banor och på sommaren utomhus vid Bollhalla på 4 grusbanor. Vi har även 4 plexipave banor utomhus i Idrottsparken (WHA) centralt i Mariehamn. I juni 2019 byggde MLK den första Padel banan på Åland utanför Bollhalla, 2021 utökade vi till 2 banor samt rusta upp området runt banorna men stenläggning och läktare.

Barn och ungdomsverksamheten är den största gruppen spelare med ca 150 aktiva juniorer, här finns det grupper från ålder 3 – och uppåt. Här väljer man själv hur mycket man vill träna och ev. tävla. För aktiva tävlingspelare utanför Åland har vi tävlingsgrupper med fokus på tävling och tydliga målsättningar från spelarna.


Målet är att vi vill ge och skapa bra förutsättningar för att utvecklas som spelare enligt sin egen ambition. Föreningens representationslag deltar i seriespel på herr och damsidan i Finland i både inomhus och utomhussäsongen.

 

Vi har även ett brett utbud av vuxenkurser för såväl nybörjare som mer erfarna spelare, läs mer i meny vuxenkurser på hemsidan.

Välkomna till MLK!

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
bottom of page