top of page

Måndagen den 29 mars summerades MLKs 92 verksamhetsår på föreningens årsmöte.
Mötet blev historiskt då det för första gången hölls digitalt men det fungerade alldeles utmärkt!
En kort resumé av ett händelserikt år-

Året började väldigt tufft med en stängning av hallen och föreningsverksamhet vilket innebar permitteringar som följd.
Glada och förväntansfulla över att vi fick köra igång med träningar på IP banorna i april månad vilket var väldigt lyckat.
Medlemmarna var lika ivriga och glada över att kunna köra igång med sina tider och kurser, både på IP och på 4 fina grusbanor vid Bollhalla. (första gången sedan 2009 som alla 4 banor var i bruk)

Tennisskolorna på Bollhalla blev succé med hela 175 deltagare.
Ulf Svensson sökte sig vidare på nya äventyr efter 5 år som  omtyckt chefstränare, nyanställning av tränartjänsten gick till ett välbekant namn -Sean Bailey som från början av juni var tillbaka hos MLK efter 4 år i Frankrike.

Henrique tog över rollen som cheftränare och alla har kommit igång mycket bra och vi har fyllt på med mycket aktiviteter får klubbens medlemmar.
Under sommaren satsa vi på ett samarbete med Leklandet Åland och slog upp portarna för Leklandet på Bollhalla under 6 veckor.
Även det en lyckad satsning som förhoppningsvis leder till fler samarbeten i framtiden. Även intresset för padel växte under 2020 och banan var välbesökt under året.
Med alla nya aktiviteter och full fart på banorna på Bollhalla så var det verkligen att fart anläggningen och vi kan konstatera att satsningen på att göra om Bollhalla till ett racketcenter har slagit ut väl.

Hösten rullade på och intresset för tennisen på Åland är stort och välfyllda träningsgrupper för båda juniorer och vuxna vilket är glädjande. Klubbens medlemsantal för 2020 var 532 st, en ökning med 70 personer jämfört med 2019.
Sportliga framgångar kan vi även framhäva flera FM medaljer under året- Malin Ringbom, brons i senior FM 45 i singel och guld i dubbel tillsammans med Linda Jansson. Edvard Johansson tog FM silver i klassen senior 45.
Seriespel har vi både dam och herrlag i finska div 1 inne, samt herrarna i div 1 och damerna i div 2.

Det slutgiltiga ekonomiska resultatet blev 16 751 euro

Medlemmarna godkände verksamhetsberättelsen samt föreningens bokslut och styrelsen beviljades därmed ansvarsfrihet.
Styrelsens sammansättning
Sittande ordf. sedan 2014 Kent Nyström har valt att kliva av sin post, valberedningen förslog att tillsätta Edvard Johansson som ny ordförande i MLK och det godkändes enhälligt. Som ordinarie styrelseledamot valdes Linda Jansson in för avgående ledamot Lasse Karlsson.
Inga övriga ändringar i styrelsen.
Under mötet premierades avgående ordförande Kent Nyström med ett förtjänsttecken. Kent har suttit 7 år som ordförande och innan det en mångårig revisor för klubben. Kent har gjort en fantastisk insats som ordförande och haft en stor del till klubbens fina utveckling senaste åren.

Under mötet delade föreningen ut vandrings och intressepriser enligt följande:

Seniorer

Gustav den femtes vandringspris för Veteraninsats: Jan Wennström, en riktig tennisfanatiker. Ett stort driv att utveckla sin tennis och jobbar stenhårt med såväl bollmaskin, juniorer och seniorer varje vecka. En förebild för alla i hallen som får ta del av hans drivkraft!


Soci´s vandringspris för Herrar: Georg Tsonolius, förutom ett enormt tennisintresse är han också ett datageni med support 24/7- personalen är evigt tacksamma för dina insatser.

Soci´s vandringspris för Damer: Linda Jansson, klubbens flitigaste damspelare med ett stort MLK-hjärta. Alltid redo för ett träningspass med både juniorer och seniorer!

 

Juniorpriser

Hans Karlssons intressepris för äldre junior: Simon Larsson, Vinnare av Bollhallamästerskapen och Alandia Tour. En taktisk spelare som gillar både träning och match! Han är ett föredöme på och utanför banan, visar respekt till medspelare och motståndare.

B.R. Limnells pokal för goda spelresultat: Zacharias Forsström, med en statistik på 4-2 i singel och imponerade 6-0 i dubbel så är han en väldigt viktigt spelare i MLKs herrlag.
Imponerade seger i HS klassen i ICA maxi spelen i Gävle och utvecklat sitt spel starkt under året.


Bo Limnells pris för lovande flickjunior: Ella Johansson, träningsflitig och aktiv tävlingspelare på Åland även i Sverige och Finland. Utvecklat sitt spel massor under senaste året och jobbar hårt för att hela tiden bli bättre, en härlig attityd och målinriktat fokus!

Mariehamns stads kamratpris: Elias Lindroos, en trygg och ansvarsfull kamrat, en riktigt fighter som alltid ger 100 % , hjälpsam och visar respekt till alla!

Ecki söderdahls pris för Lovande pojkjunior: Olle Rumander har utvecklat sitt spel massor senaste året, mycket flitig spelare som även jobbat hårt med fysen utanför banan!

 MLK:s stora intressepris: Philip Biskop, har flyttat tillbaka till Åland efter 3 år på tennisgymnasium i Norge. Nu är det heltidssatsning för att nå drömmarna om att bli professionell tennisspelare. Han jobbar stenhårt och är inspirerande att vara en del av hans satsning. Philip är en fantastisk förebild för klubbens juniorer.

Reklambutiken.ax intressepris för träningsflit och sportsligt uppträdande:  Melker Rumander, ett stort tennisintresse som under senaste året även utvecklat ett träningsflit på och utanför banan. En bra matchspelare med vinnarattityd.

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
bottom of page